Grundaren Karolina

Att Karolina skulle bli frisör
har alltid varit självklart.

Grundaren av VACKER heter Karolina och hon började sin karriär med att sopa hår i sin mammas salong i Kungssten i Göteborg, på helgerna som nioåring. Ett par år senare avancerade hon till schamponeringen. Att Karolina skulle bli frisör har alltid varit självklart. Det blev frisörlinjen på Burgårdens gymnasium och därefter anställning på salong. Kort efter examen tog hon gesällbrevet för frisörer, men hon kände snart att hon själv ville styra över sitt arbete. Därför startade hon eget och hyrde stol i centrala Göteborg. Hon trivdes väldigt bra som egenföretagare och började snart fundera på nästa steg. Fem år och två barn senare kunde Karolina äntligen öppna sin egen salong i Linnéstan i Göteborg. Hon skrev på ett treårigt hyreskontrakt, lånade en halv miljon kronor och bestämde sig för att det skulle gå bra, trots att hon oavbrutet fick höra hur otroligt många salonger det redan fanns i området och hur svårt det skulle bli. När ett skuldfritt Capillus såldes sex år senare var den erkänd som en av Göteborgs bästa salonger och den hade sex hyrestagare med fulla listor.

”Efter två år av förhandlingar öppnade Vacker på Frölunda Torg den 20 November 2010”

Nu var det dags för nästa steg i företagandet genom öppningen av VACKER på Frölunda Torg den 20 november 2010 efter två år av förhandlingar med Diligentia, banker och Almi. Att hantera anställda var en ny erfarenhet. Men succén var ett faktum och Karolina ville växa vidare. Andra butiken öppnades på Väla Centrum under 2012. Efter att ha blivit nominerad till Årets Butik 2011 och Årets Komet 2012 på Frölunda Torg blev hon erbjuden ett större och bättre läge i centralhallen på Frölunda Torg dit Vacker flyttade i januari 2013 fyra månader efter att hon fått sitt tredje barn. Den tredje Vackerbutiken öppnade på Emporia i mars 2013. Välabutiken växte ur sin ursprungliga lokal och flyttade till en större yta under 2014.

Sommaren 2015 öppnade VACKER en sommarbutik på Smögenbryggan. Efter nästan exakt fem år den 26 november 2015 öppnade femte VACKER-butiken på Center Syd i Skåne.

Karolina siktar på att växa vidare under kommande år. Så småningom skall Karolina även öppna Vackerbutiken i utlandet och exportera svensk hårkultur. Ett annat mål är att också ta fram egna fantastiska VACKER-produkter. Karolina blev som en av fem företagare av Svenskt Näringsliv nominerad till Göteborgs Mest Företagssamma 2013. Vacker vann Årets Hederspris på Frölunda Torg Awards 2014

Vackra Milstolpar